• Przepisy
  • Produkty
  • Foodtruck
  • Kontakt
Petit Beurre
Brak wyników spełniających kryteria.
Banany smażone w herbatnikach Petit Beurre z sosem czekoladowym
Banany smażone w herbatnikach Petit Beurre z sosem czekoladowym polecam Jerzy Sobieniak
Naleśniki z kremem ciasteczkowym i konfiturą morelową
Naleśniki z kremem ciasteczkowym i konfiturą morelową polecam Jerzy Sobieniak
Mus ciasteczko z jabłkami w rumie
Mus ciasteczko z jabłkami w rumie polecam Jerzy Sobieniak
Crumble z kruszonką z herbatników Petit Beurre
Crumble z kruszonką z herbatników Petit Beurre polecam Jerzy Sobieniak
Pischinger ciasteczkowy
Pischinger ciasteczkowy polecam Jerzy Sobieniak
Lody cassate z crunchem ciasteczkowym i sosem kawowym
Lody cassate z crunchem ciasteczkowym i sosem kawowym polecam Jerzy Sobieniak
Szyszki ciasteczkowe z rodzynkami i prażonymi płatkami w czekoladzie
Szyszki ciasteczkowe z rodzynkami i prażonymi płatkami w czekoladzie polecam Jerzy Sobieniak
Ciastko dla dorosłych,  z kremem maślanym i śliwkami
Ciastko dla dorosłych, z kremem maślanym i śliwkami polecam Jerzy Sobieniak
Malaga bananowa na ciastkach
Malaga bananowa na ciastkach polecam Jerzy Sobieniak
Słodko-słony pasztet drobiowy z prażonymi orzechami
Słodko-słony pasztet drobiowy z prażonymi orzechami polecam Jerzy Sobieniak
Trufle ciasteczkowe
Trufle ciasteczkowe polecam Jerzy Sobieniak
Proste tiramisu
Proste tiramisu polecam Jerzy Sobieniak
Pory duszone w miodzie pitnym z kruszonką ciasteczkową i szynką parmeńską
Pory duszone w miodzie pitnym z kruszonką ciasteczkową i szynką parmeńską polecam Jerzy Sobieniak
Grzanki cynamonowo ciasteczkowe na duszonej sałacie rzymskiej
Grzanki cynamonowo ciasteczkowe na duszonej sałacie rzymskiej polecam Jerzy Sobieniak
Mus śmietankowy z pieczoną gruszką
Mus śmietankowy z pieczoną gruszką polecam Jerzy Sobieniak
Masło daktylowo-ciasteczkowe
Masło daktylowo-ciasteczkowe polecam Jerzy Sobieniak
Suflet waniliowo-ciasteczkowy
Suflet waniliowo-ciasteczkowy polecam Jerzy Sobieniak
Sznytki z serem camembert i konfiturą figową
Sznytki z serem camembert i konfiturą figową polecam Jerzy Sobieniak
Maczanka ciasteczkowa
Maczanka ciasteczkowa polecam Jerzy Sobieniak
Praliny czekoladowe z prażonymi migdałami
Praliny czekoladowe z prażonymi migdałami polecam Jerzy Sobieniak
Tarta z rabarbarem na podkładzie ciasteczkowym
Tarta z rabarbarem na podkładzie ciasteczkowym polecam Jerzy Sobieniak
Racuchy jogurtowo-ciasteczkowe
Racuchy jogurtowo-ciasteczkowe polecam Jerzy Sobieniak
Blok ciasteczkowy
Blok ciasteczkowy polecam Jerzy Sobieniak
Przekładaniec karmelowo-śmietankowy
Przekładaniec karmelowo-śmietankowy polecam Jerzy Sobieniak
Herbatniki Petit Beure 100 g

Herbatniki Petit Beure 100 g

Jedyne w swoim rodzaju, tradycyjne ciastko kruche o przyjemnym, dobrze wypieczonym smaku. Ciastka te, są doskonałe do pieczenia. Mogą stanowić spody wypieków (np. serników, tart). 
Petit Beurre do pieczenia z powodzeniem zastąpią tradycyjne kruche ciasto. Nie nasiąkają pod wpływem kremów i mas, ani nie kruszą się podczas krojenia czy dopasowywania do formy.

Herbatniki Petit Beurre Ekstra Kruche 50 g

Herbatniki Petit Beurre Ekstra Kruche 50 g

Tradycyjne ciastka kruche o delikatnym smaku. Idealne do herbaty. Sprawdzają się również jako doskonały składnik deserów i ciast. Delikatne herbatniki Petit Beurre Ekstra Kruche Jutrzenka urozmaicą desery na ciepło, jak i na zimno. Ich wykorzystanie przyspiesza proces przygotowania smakołyków. Petit Beurre Ekstra Kruche mogą stanowić bazę lub dodatek do słodkich przekąsek. Odpowiednie na podwieczorek czy przyjęcie niespodziewanych gości. 

Be Be 16 g

Herbatniki Be Be 16 g

Herbatniki Be Be to małe i kruche aromatyczne ciastka. Doskonałe na wycieczkę, do szkoły czy pracy, jednym słowem, można zabrać je wszędzie. Przeznaczone nie tylko dla dzieci :)

Elitki 180 g

Herbatniki Elitki 180 g

Bardzo kruche i słodkie herbatniki o delikatnym maślanym smaku. Sprawdzą się idealnie, jako ciasteczka do popołudniowej herbaty.

Petit Beurre 65 g

Herbatniki Petit Beurre 65 g

Tradycyjne ciastka kruche o delikatnym smaku. Wykorzystać je można przy deserach, wypiekach, a także potraktować jako przekąskę.

poprzedni następny
Foodtruck
Foodtruck
Foodtruck
Foodtruck
Galeria
Zobacz galerię
Mapa
Zobacz mapę

Centrala

NIP 618-204-52-00
62-860, Opatówek
ul. Zdrojowa 1
tel.: (62) 590 33 00
faks: (62) 590 33 10
e-mail: [email protected]

Serwis konsumenta

tel.: 510 164 173
tel.: 510 164 205 (godz. 7-16)
faks: (61) 622 92 53
e-mail: [email protected]

Dział Obsługi Klienta

tel.: 510 164 664
tel.: 510 164 451
faks: (61) 622 92 26, 61

Inne nasze marki

  • Goplana
  • Solidarność
  • Jeżyki
  • Familijne
  • Grześki
  • Akuku
  • Hellena
  • Appetita
  • Siesta

Skontaktuj się z nami

To pole jest wymagane
To pole jest wymagane
To pole jest wymagane
* pola wymagane
To pole jest wymagane
max. ilość znaków: 500

Copyright by Colian 2015 | Created by Agencja Społem & Studio Software

X
Trwa ładowanie przepisu...
Zobacz także:

Praliny czekoladowe z prażonymi migdałami

10 - 12
60

Składniki:
100 g (1 opakowanie) herbatników Petit Beurre do pieczenia Jutrzenka 
100 g migdałów
360 g (4 opakowania)czekolady Klasyczna Gorzka Goplana 
300 ml śmietanki 30% 
100 g białej czekolady
Zimna woda źródlana 

Herbatniki kruszymy. Migdały rozkładamy na blaszce i prażymy w piekarniku o temp. 200°C do zrumienienia około 10- 15min. Białą czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śmietankę zagotowujemy, dodajemy startą gorzką czekoladę i  mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Schładzamy, aby zgęstniała do takiego stopnia, by dała się formować. 

WARIANT I
Ze stężałej masy z gorzkiej czekolady tworzymy kulki o średnicy 1,5 cm, w środek każdej wciskamy migdał, następnie maczamy w białej czekoladzie i obtaczamy w prażonym cisteczkowym pudrze. Pralinki układamy na płacie pergaminu, schładzamy w lodówce, aby dobrze stężały. 

WARIANT II
Masę czekoladową wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem pergaminowym i lekko nasmarowaną olejem. Całość wkładamy do lodówki na 20min żeby masa lekko zgęstniała,  następnie wkładamy w nią migdały, aby stworzyły rządki. Gotową pralinę wkładamy z powrotem do lodówki na godzinę. Zastygniętą pralinę kroimy ciepłym nożem w kwadraciki tak, aby na każdym z nich był umieszczony zatopiony migdał. Każdy z kwadratów maczamy w zimnej wodzie, a następnie w tartej drobno białej czekoladzie

Tagi:

Zobacz także:
  udostępnij
Poprzedni przepis Następny przepis
X

Dodaj nowy przepis

Dodaj Zdjęcie (max 2 mb)
0%
To pole jest wymagane
To pole jest wymagane
osób
To pole jest wymagane
min.
To pole jest wymagane
To pole jest wymagane
To pole jest wymagane
To pole jest wymagane
To pole jest wymagane
Wszystkie pola muszą być wypełnione!
Twój przepis został dodany i czeka na weryfikację!
X
logo
  • Warszawa | Żarcie na Kółkach / Stadion Narodowy / | 19 - 20.08.2015
  • Opatówek | Colian | 03.09.2015
  • Poznań | Galeria Malta / Wolny Targ / | 05 - 06.09.2015
  • Warszawa| WBS | 17.09.2015
  • Warszawa | Koniec Sezonu foodtrucków / PKiN / | 19 - 20.09.2015
  • Kraków | AWF | 07 - 08.10.2015
  • Warszawa | Politechnika | 09.10.2015
logo
X
Poprzedni Poprzedni Następny Następny
xWyłącz filtrowanie
Czas
przygotowania